100 webes bukta: domainek, tárhely

+ Hogyan változtass?

Domainekkel kapcsolatos problémák feldolgozása rövid videók formájában

Új videósorozatot indítottam, amelynek célja, hogy RÖVIDEN szóljon 1-1 webes kérdésről. Ezen az oldalon azokat gyűjtöm össze, amelyek a domainnevekhez kapcsolódnak.

Általában a videóimra jellemző, hogy alaposan körbejár egy-egy témát. Van, akinek ezekhez nincs türelme, vagy éppen ideje.

Most lehetőség van kisebb falatokban fogyasztani az online táplálékot. Ugyan nem feltétlenül egypercesek a videók, de annyira nem is hosszúak 🙂

Szó lesz arról, ha

Szóval vannak bőven témák, amelyeket körbe lehet járni! Kövessél a YouTube-on, a közösségi felületeken vagy iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a vállalkozásod számára fontos infókról!

7. Nem saját domainnév

Csábító az, ami ingyen van, pláne egy induló vállalkozásnak! A videóból kiderül, miért nem jó ez neked.

Három cikkben is foglalkozom azzal, mikor, milyen domaint érdemes regisztrálni, olvasd el azokat is! Első rész: alapok, második rész: mit csináljak, ha foglalt? Harmadik rész: .com-ot mikor?

11. Nem .hu domainnév

Ha foglalt a domain, amit eredetileg szerettél volna, ne regisztráld ugyanazt .com-mal vagy .eu-val! A videóból kiderül, hogy miért.

Kapcsolódik ehhez egy csomó hasznos cikk, nézd meg őket itt:

Hogyan válassz domaint: 1. rész, 2. rész, 3. rész

Jó ötlet sok domaint regisztrálni?

32. Nem SSD tárhely

A tárhely is számít a találati rangsor kialakításakor a Google esetében.

38. Nincs SSL tanúsítvány

Mi az az SSL tanúsítvány?

Minek kell az a weboldaladhoz?

Miért szúrsz ki magaddal, ha nincs?

47. Több domain!

Még ma is gyakori a gyűjtögető életmód a cégek életében a domainnevek tekintetében. Pedig a többségnek ez teljesen felesleges. Két példát mutatok be: 1. több domain + egy weboldal, 2. több domain + több weboldal.

50. .hu domained van, 1. rész

Már az is baj, ha .hu végződésű domainem van? Bizonyos esetekben igen! Nézd meg ezt és a második részt is!

50. .hu domained van, 2. rész

Már az is baj, ha .hu végződésű domainem van? Bizonyos esetekben igen! Nézd meg ezt és az első részt is!

52. Rossz tárhelybeállítások

A weboldallal minden rendben van, mégis lassú, és emiatt a Google-besorolása is rosszabb? A tárhely beállításain is múlik! Másik videóm (32. bukta) és bejegyzésem arról szól, hogy önmagában a tárhelyet is megfelelően kell kiválasztani – de mindez hiába, ha a beállítások nem megfelelőek.

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This