AngolNyelvvizsgÁsz

weboldal újratervezve

Fél év után újratervezés – miért?

Egy rendhagyó referenciamunka: az angolos weboldalamnak (https://angolnyelvvizsgasz.hu) az újratervezése, új alapokra helyezése alig fél év elteltével. Vajon miért volt szükség erre?

 

Google algoritmusa: gyorsaság + mindenből a legjobb kell!

Mivel szeretném, hogy az olalam angoltanítással kapcsolatos kulcsszavakra a topon legyen a Google-ben, maximálisan szeretnék megfelelni a júniustól fokozatosan bevezetett új elvárásainak (erről ebben a videómban volt szó).

Az építkezéshez használt keretrendszer mellett bizonyos elemekről LE KELLETT MONDANOM (például animáció a lap tetején), más esetekben meg kellett vizsgálnom, hogy érdemes-e az adott menüpontban felhasználni egy-egy funkciót.

Csak a saját weboldalad felett van hatalmad!

A külső források felhasználásával el kell fogadnod azokat a technikai megoldásokat, amelyeket az a fél használ. Például ilyen a

hírlevélfeliratkozási űrlap:

annyit tudsz módosítani a színeken, betűméreten stb., amennyit engednek. Nem tudod megváltoztatni a technológiát, amit alkalmaznak – és ők sem fognak rövid távon változtatni a kedvedért!

Videó beágyazása – mint lent láthatod

Egy beágyazott videó rengeteg harmadik féltől származó sütit hozhat magával, illetve az is idő, amíg a külső forrásból betöltődik. Meggondolandó, hogy milyen érvek szólnak mellette vagy ellene.

A weboldalad is mások kódjaiból épül fel

WordPressben mások által megírt kódokat használunk fel, tehát ott is el kell fogadni a határokat, vagy úgy kell döntenünk, hogy nem használjuk az adott bővítményt, témát.

A részleteket nézd meg a videókban!

Ebben a videóban szó van arról (02:35-től), mikor érdemes/nem érdemes beágyazott videót tenni egy oldalra, menüpontba.

A második részben a hírlevélfeliratkozási űrlapról és a szintfelmérőt / teszteket biztosító bővítményről van szó.

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This