Áttervezett weboldal: farmtechnika.hu

Új referencia: weboldalkészítés a farmtechnika.hu domainhez. Ügyfelem egy kulcsszót tartalmazó domain alatt létrehozott oldalát szerette volna átterveztetni úgy, hogy modernebb, Google-barátabb megjelenést kapjon.

Izgalmas kihívás volt egyrészt a sok információt megjelenítő táblázatok összeállítása úgy, hogy mobilon is jól olvashatóak legyenek, másrészt a szerteágazó tevékenységek mobilon is jól áttekinthető menüszerkezetbe csoportosítása.

 

Amikor hátrány a kulcsszavas domain…

Az előzetes tárgyalások során kiderült, hogy a kulcsszót tartalmazó domain nem elégséges a weboldalon szereplő tevékenységek keretbe foglalására. Az eredeti domain az „állatazonosítás” volt, a weboldalon szereplő termékek és szolgáltatások viszont sokkal tágabb kört ölelnek fel. Ebben a videómban részletesen elmondom, miért nem szerencsés ilyen esetben a kulcsszavas domainválasztás.

Így aztán végül abban maradtunk, hogy az oldal egy másik domain alatt fog futni, ez pedig a „farmtechnika”, amely viszont kiválóan egyesíti magában az összes olyan tevékenységi kört, amely megjelenik a menüpontok között.

Mobilra optimalizált tartalom

Az újratervezés során elsődleges szempont volt, hogy mobilon is könnyen használható oldalt kapjunk. Ennek érdekében

  • jól olvasható betűméretet választottam;
  • a megfelelő képméreteket és elrendezést külön optimalizáltam mobilra és különböző méretű monitorokra;
címkép mobilra optimalizálva
  • mobilon is áttekinthető, úgynevezett reszponzív táblázatot alkalmaztam. Sajnos még mindig elterjedt gyakorlat, hogy pdf-ként vagy képként tesznek be komplex anyagokat, ábrákat, táblázatokat egy weboldalra, ezek viszont mobileszközökön használhatatlanok, olvashatatlanok!
  • a menüszerkezet könnyen áttekinthető. A menüszerkezet kialakítása sok esetben jelentős tervezést, gondolkozást igényel. A mobilra optimalizált, sőt, elsődlegesen mobilra tervezett weboldalak esetében nincs már lehetőség oldalsó menüsávokra, mint a „régi szép időkben”.

Egyetlen, összefüggő menüszerkezetbe sokszor nehéz begyömöszölni az összes elképzelt menüpontot, pláne úgy, hogy mobilon ne lógjon ki a képernyőből. Hiszen, ha nem látjuk, nem is tudjuk, hogy ott van, és nem bökünk rá…

Ennél is rosszabb az a megoldás, amikor látjuk, hogy vannak további menüpontok, de nem tudunk lejjebb görgetni: a hibás megoldás miatt mobilon elérhetetlenné válnak az adott oldalak!

A farmtechnika.hu esetében ettől nem kell tartani!

 

Bízom benne, hogy ezzel a megújult, és könnyen áttekinthető, sok hasznos információt tartalmazó oldallal sok sikeres üzletet fog a Bentley Magyarország Kft. lebonyolítani.

reszponzív táblázat mobilon
áttekinthető menürendszer

„Honlapunk több hónapos együttműködés alatt készült el. Nagyon részletes egyeztetés után precízen, a megbeszéltek alapján készült el. Sok hasznos javaslatot is kaptunk, ami az új oldalunk előnyére válik.”

Buzás Csaba

Bentley Magyarország Kft., tulajdonos

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This