⁉️ Májusi Google-update: felkészült a weboldalad?

Felhasználóiélmény-mutató, Core Web Vitals, Page Experience

FRISSÍTÉS, 2021. április: a Google bejelentette, hogy elhalasztja az felhasználóiélmény-mutatóval kapcsolatos frissítés bevezetését – különös tekintettel a találati rangsorok módosítására! A fokozatos változás 2021. június közepétől indul és augusztus végére fejeződik be.Így még kaptak a weboldaltulajdonosok egy kis haladékot!

De mit jelent ez a sok furcsa kifejezés? Röviden összefoglalva:

  • Milyen a felhasználói élmény az oldaladon?
  • Mennyire gyors a betöltődése?

1 éve bejelentette a Google, hogy idén májustól milyen mérőszámokkal módosítja az algoritmusát, ami brutális hatással lesz a helyezésekre a találati listákban.

A felhasználóiélmény-mutató két fontos elemére szeretném felhívni a figyelmedet. Egyik fontos összetevője a Core Web Vitals, amely technikai alapon pontozza az oldalt (ezek javítása a webfejlesztő szakterülete).

Már most is láthatóak ezek a mérőszámok például a GTmetrix elemzésében, de májustól válnak ezek igazán rangsorolási tényezőkké.

GTmetrix: Core Web Vitals

A másik viszont a bárki szmára látható dizájnelemekről (is) szól: a videóban több példát is mutatok arra, milyen széles körben elterjedt (!) megoldások azok, amelyek egyértelműen lefelé húzzák az oldal felhasználói élményét.

Már nincs sok idő májusig, de apróbb módosításokkal is lehet látványos javulást elérni. Kérd minél előbb oldalad felmérését!

page experience

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This