Ugyanolyan – de jobb!

Eltűnt a webfejlesztő…

Egy régi ismerős azzal a problémával szembesült, hogy eltűnt a webfejlesztő és nem tud módosításokat végrehajtani a weboldalán. (Itt hívom fel a figyelmedet erre a bejegyzésre, illetve videóra, amely ezzel a kérdéssel foglalkozik.) Mivel nem álltak rendelkezésre a belépési adatok és egyedi fejlesztésű weboldal volt az eredeti, így nem volt más lehetőség, mint az oldal teljes újraépítése.

Alapvetően tehát annyi volt a feladatom, hogy ugyanazt a weboldalt hozzam újra létre úgy, hogy természetesen szerkeszthető legyen. Ennek a megbízásnak eleget is tettem, de azért jobb lett az oldal, mint amilyen volt.

 

Amit a látogató közvetlenül észrevesz

Az egyszerűbb navigálhatóság érdekében „vissza a lap tetejére” gombot tettem minden oldalra. Egységesítettem a betűméreteket és betűtípusokat, mert ez nem volt következetesen alkalmazva az eredeti honlapon.

Ugyanolyan - de jobb!

Nem látható – de érezhető: az oldal technikai minősége

Az előtte-utána képeken jól látható, hogy a régi oldal nem volt annyira jó minőségű mint az új. Ez alapvetően az oldal betöltési sebességében érhető tetten, ez az érték új oldalnál a FELÉRE CSÖKKENT, köszönhetően a megfelelő kódoptimalizálásnak és az SSD tárhelynek.

 

Oldalszerkesztési tréning

A weboldal elkészültét követően a megrendelő kérte, hogy a leggyakrabban módosított menüpontok esetében tartsak betanítást a kolléganőnek, aki így egyedül is képes lesz bizonyos frissítéseket végrehajtani az oldalon.

Eltűnt a webfejlesztő, újratervezésre volt szükség
Webpagetest - európai szerverről: a betöltési idó a felére csökkent
A technikai mutatók jelentősen javultak

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This