Saját vagy bérelt weboldalad van?

(100 webes bukta)

Drága lehet az ingyen weboldal

Jól hangzik egy kezdő vállalkozónak, hogy ingyen is lehet weboldala.

Azért ne dőljünk be ennyire könnyen, tudhatjuk, hogy az „ingyen” sokszor a legdrágább lesz hirtelen, ha nem gondoltuk át, mibe is vágunk.

Arról is beszélhetünk, hogy egy vállalkozónak valamennyi kezdőtőke mindenképpen kell, és a weboldalra is szánni kell manapság, hiszen a legtöbb vállalkozásnál sokat hoz(hat) a konyhára az online jelenlét (ha kidolgozott stratégiát hajtunk végre).

 

Saját oldal – saját felelősség

Ez sem újdonság, mindenféle tulajdonnal van teendő: lakással, autóval, kutyával. Miért pont a weboldal lenne más? Azt is karban kell tartani, költségei vannak, szakember kell hozzá.

Tény, hogy ha bevállaljuk a bérelt weboldal korlátait, akkor ezeknek a költségeknek egy részétől, a felelősségnek pedig szinte az egészétől megszabadulhatunk. Van, akinek ez is jó megoldás lehet.

 

Ezért kell alaposan átgondolni, mi számunkra a legmegfelelőbb. Ha szeretnél segítséget kérni, itt tudsz velem időpontot egyeztetni.

4. Bérelt weboldalad van

Tájékozódjunk előre, ne akkor derüljön ez ki, amikor el akarjuk költöztetni az oldalt – és ez nem lehetséges. Ide kapcsolódik ez a bejegyzés az „ingyenes” oldalakról, nézd meg azt is.

46. SAJÁT weboldalad van

Nem, nem őrültem meg, csak mindennek van előnye, hátránya. Erről szól ez a videó…

Kié a céges weboldal?

Milyen előnyei és hátrányai vannak egy bérelt vagy felhőalapú weboldalnak (pl. Wix, Webnode)? Jó ötlet a teljes céges kommunikációt olyan platformra építeni, ami felett nem rendelkezhetünk?

Ingyenes weboldal?

Érvek – ellenérvek. Például, hogy egy igazán ingyenes weboldalhoz nem társul általában saját domain. Csak aldomain: tecéged.szolgaltato.hu. Így ezen az elérhetőségen leszel megtalálható.

Bozókiné Antal Rita

2004 óta onlinemarketing-tanácsadás, marketingstratégia kialakítása, keresőoptimalizálás (SEO), közösségi média részvétel tervezése, kivitelezése. Webhelyadatok elemzése, konkurenciafigyelés, online kampányok kidolgozása. Tartalommarketing, szövegírás.

Pin It on Pinterest

Share This